Címlap » Utazás » razzukfelatelet

Athén

Ez a gazdag történelemmel és modern nyüzsgéssel átitatott nagyváros pazar látnivalókkal várja a látogatókat.
Az Új Akropolisz Múzeumtól az Agoráig, az ókori Görögország a szemünk előtt elevenedik meg. Athén belvárosa sok-sok kellemes meglepetéssel szolgál.

Időjárás
Látnivalók
Éjszakai élet és még sok minden más...
Légitársaságok
Időjárás

Hónap Legmagasabb Legalacsonyabb Csapadék
január 13°C 7°C 57 mm
február 14°C 7°C 47 mm
március 17°C 9°C 41 mm


Látnivalók

Akropolisz:
Az emberiség és az alkotás időtlen történelmi fonala mindörökre összekapcsolja Athént és az Akropoliszt. Az emblematikus Parthenon, ami úgy fest, mintha fel készülne emelkedni Attika mindig kék egébe. A hely, ahol a filozófia, a demokrácia, a tudományok és a színház született. Az Akropoliszon látható templomok, szentélyek és romok a periklészi aranykor (az i.e. 5. évszázad) alkotásai, és az európai kultúra bölcsőjeként szolgáltak. Nem meglepő, hogy az Akropolisz 1987 óta szerepel az UNESCO világörökségi helyszínek listáján.

Itt található számos, a világ legfontosabb építészeti remekei között számon tartott épület: Propülaia, Niké Apterosz temploma, Erechteion, Parthenon


Athén
Anafiotika:
Egy a korábbi évszázadokból fennmaradt mikrokozmosz az Akropolisz hegyének északkeleti oldalába vájva, mintha csak a Cyclades szigetekről került volna át a fővárosba. Labirintusszerű sikátoraiban és fehérre festett szűk utcáiban szinte lehetetlenség nem eltévedni a takaros házak és a régi belső udvarok között. A jázmin- és rózsaillat itt pazar athéni panorámával párosul.

Plaka :
Az athéni óváros. Árnyas terek, virágokkal beültetett belső udvarok, takaros kertek, díszes párkányok és neoklasszikus csempék. Ajándéktárgyak, műtárgyak, hagyományos görög termékek, ruhanemű és kézzel készített szandálok minden mennyiségben. A sokszor a teraszokon is megterített asztalokkal csábító kávézók és éttermek, illetve az apró utcácskákban megbújó tavernák és meze (előétel) bárok zsúfolásig telnek az egymás mellett evő-ivó turistákkal és helybéliekkel. Az athéniak számára ez az „istenek negyede”.

Athén
Monastiraki:
Kelet és nyugat találkozása, a város egyik legkedveltebb találkozóhelye. Olyan ez a kerület, mint egy színes kirakós, melynek darabjait nekünk kell egyenként összerakni. A Pandrossou utcai piacon, a turista termékeket áruló tucatnyi bolt között megbújva a város legrégebbi ékszerkészítőit is megtalálhatjuk. A Hefaistos utcában, a város bolhapiacán bőrszandálok, kalapok, műtárgy-utánzatok és hangszerek tömkelege kapható. Az Avissinias téren a régiség boltokat érdemes felkeresni. Az elegáns Adrianou sétálóutca sok meglepetést tartogat; márkás ruhák és kiegészítők, cipők és táskák, kávézók és éttermek – mindez az Akropolisz lábánál.

Athén
Syntagma tér:
A történelmi városnegyed közlekedési központja. A palotát Friedrich von Gaertner tervei alapján az első görög király számára építették, aki 1843-ban költözött be. 1935 óta a görög Parlament épülete.Éjszakai élet és még sok minden más...

A kozmopolita Kolonaki negyedtől a trendi Psiri és Gazi városrészekig számtalan menő, mediterrán hangulatú kávézót, bárt és klubot lehet felfedezni. Athén kerületeiben és a friss halászati termékeket felszolgáló tengerparti éttermekben a hagyományos és a kreatív gourmet gasztronómiát is ki lehet próbálni. Ha időnk engedi, a tengerpart is könnyen elérhető; a hotelekkel és bárokkal teletűzdelt athéni Riviéra a tökéletes nyaralást biztosítja.

Budapestről az alábbi légitársaságokkal juthatunk el Athénba: