Címlap » Utazás » razzukfelatelet

Köln

Köln városa a Rajna folyó két oldalán terül el.
A Rajna-vidék fő kulturális központja több mint harminc múzeumnak és galériák százainak ad otthont.
Egy szerethető nagyváros.

Időjárás
Látnivalók
Kölni karnevál
Koncertek és rendezvények
Légitársaságok
Időjárás

Hónap Legmagasabb Legalacsonyabb Csapadék
január 4°C 0°C 73 mm
február 6°C 0°C 52 mm
március 9°C 3°C 70 mm

Látnivalók

Cologne
Kölni Dóm:
A gótikus stílusban épült Dóm nem csupán a város szimbóluma, de egyúttal Németország leglátogatottabb idegenforgalmi látványosságaCologne
Óváros:
Köln óvárosa mindenkit elbűvöl történelmi hangulatával, ahol a látogató szívesen sétálgat az ódon épületek között, és ahol számtalan sörfőzde, bár és étterem csalogatja a járókelőt. Érdemes megkóstolni a kölni csapolt sört és a fél csirkéről (Halver Hahn) elnevezett jellegzetes helyi szendvicset.

Cologne
Rheinauhafen:
Az újonnan megtervezett és átalakított Rajna-parti városrész Köln fiatal és vonzó kerülete. A folyóparti városnegyed modern lakó- és irodaházaknak, számtalan kávézónak, étteremnek és galériának ad otthont. Az új kölni korzó központi eleme a mintegy 60 méter magas „Kranhäuser” („Darutornyok”) épületegyüttes. Az építkezéseken látható emelődarukra emlékeztető épületek a Rajna nyugati parti panorámájának meghatározó elemei.

Cologne
Szerelemlakat:
A kölni Hohenzollern-híd a szerelmesek zarándokútjának célállomása. A Rajnán átívelő hidat ma egyedi díszítésű „szerelemlakatok” ezrei díszítik.Kölni karnevál

2016 mottója: Mer stelle alles op der Kopp, azaz „Mindent a feje tetejére állítunk”. Keresztény gyökerei miatt a Rózsahétfő időpontját az egyházi kalendárium határozza meg. Ez a nap a Hamvazószerdát megelőző hétfőre esik és a Nagypéntek és Húsvét előtti nagyböjt kezdetét jelzi. Az „ötödik évszak” kezdetét november tizenegyedik napján tizenegy óra előtt tizenegy perccel jelentik be. A Karnevált ekkor ideiglenesen felfüggesztik az adventi és karácsonyi időszakra, hogy az Új Év kezdetétől újra „mindent beleadjon”. A „bolond napoknak” is nevezett utcabál a Rózsahétfő előtti csütörtöktől (a Nők Karneválja) egészen Hamvazószerdáig tart.
Cologne CarnivalKoncertek és rendezvények

Fellépő/Rendezvény Időpont
The Blues Brothers 2016. január 12.
Life of Agony 2016. január 19.
Tame Impale 2016. február 9.
Ellie Goulding 2016. február 26.
Muse 2016. március 6.
RENDEZVÉNYEK
The Bodygard- a musical 2015. november 10-től
Kölni Karnevál 2015. november 11 - 2016. február 10.


Budapestről az alábbi légitársasággal juthatunk el Kölnbe:


Eurowings