Címlap » Utazás » razzukfelatelet

Stockholm

Skandinávia fővárosa.
A modern életritmust időtlen nyugalom kíséri.
Trendi éttermek és kihagyhatatlan éjszakai szórakozóhelyek az idilli szigetvilág szomszédságában. Isten hozta a városba, ahol könnyű a lélek – de a szívverés érezhető.

Időjárás
Látnivalók
Irány a kávézó
Koncertek
Légitársaságok
Időjárás

Hónap Legmagasabb Legalacsonyabb Csapadék
január -1°C -5°C 39 mm
február -1°C -5°C 27 mm
március 3°C -3°C 26 mm

Látnivalók

Stockholm
Óváros (Gamla stan):
Gamla Stan, azaz az Óváros, Európa egyik legnagyobb és legtökéletesebben megőrzött középkori városközpontja, Stockholm egyik legfőbb turisztikai célpontja. Ezen a helyen alapították meg Stockholm városát 1252-ben.Stockholm
A Királyi Palota::
Üdvözöljük Európa egyik legnagyobb palotájában! A Királyi Palota Őfelsége Svédország Királyának több mint 600 szobás hivatalos rezidenciája. A Palota mindenki számára nyitott, ahol a látogató nem kevesebb, mint öt múzeum kiállításait tekintheti meg.

Stockholm
A Városháza::
A stockholmi Városháza Svédország egyik leghíresebb épülete, a főváros leglátogatottabb idegenforgalmi látványossága. A mintegy 200 tisztviselő irodáit, köztük a Városi Tanács testületét befogadó épülettömb grandiózus dísztermeiről és az itt látható egyedülálló művészeti alkotásokról híres. A stockholmi Városháza minden év december 10. napján a Nobel díjak átadásának alkalmából megrendezett ünnepélyes rendezvény helyszíne.

Stockholm
A Vasa Múzeum:
A Vasa a világ egyetlen csaknem érintetlenül megőrzött XVII. századi hajója, páratlan műkincs. A hajó több mint 95 százaléka eredeti, faragott szobrok százai díszítik.Stockholm
Hajós városnézés:
Stockholm városa 14, összesen 57 híddal összekötött szigetre épült: kell ennél jobb indok egy hajós városnézésre?
Stockholm
ABBA Museum:
• ABBA Múzeum: Ez az a hely, ahol a látogató igazán kiadós sétát tehet, és alaposan ki is táncolhatja magát! Az ABBA zenéi, fellépő ruhái, szövegei, az ABBA musicalek és filmek itt állandó kiállítás formájában láthatók. A svéd popzene bemutatásának a Svéd Zenei Hírességek Csarnokában külön múzeumot szentelnek, amely korszerű és interaktív - és termeiben folyamatosan szól a zene.

skanzen
Skanzen – Szabadtéri Múzeum:
A Skanzen mind a stockholmiak, mind az idelátogatók körében rendkívül népszerű, a tökéletes családi kirándulás célpontja. Ez a világ legrégebbi szabadtéri múzeuma, és itt kapott helyet a stockholmi állatkert is, ahol Skandinávia őshonos állatfajai láthatók.Irány a kávézó!

A helyiek egyik kedvenc időtöltése a svéd nyelven „fika”elnevezéssel illetett süteményfogyasztással kombinált kávézás. Igazi svéd specialitás! Svédországban igen fejlett a friss pékáruk és sütemények kultúrája, és Stockholmban egymást érik a hol hagyományos, hol modern és kreatív, de mindenképpen hangulatos, egyedi, minőségi kávézók és pékségek/cukrászdák.
fika


Koncertek

Fellépő/Rendezvény Időpont
Tame Impala 2016. február 5.


Budapestről az alábbi légi járatokkal juthatunk el Stockholmba:


SAS
norwegian