Címlap » Utazás » Szolgáltatások

Poggyászkocsi szolgáltatás

A Budapest Airport 2013. május 15-ével a teljes poggyászkocsi állományt lecseréli, amellyel együtt egy teljesen új rendszer kerül bevezetésre.

A régi, már kopottas és megfogyatkozott számú csomaghordó kocsik helyett 300 darab vadonatúj, modern, formatervezett kocsi kerül telepítésre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján. Az új kocsik könnyebbek és a méretük is ideálisabb, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbb velük a manőverezés.

Újdonság még, hogy a kocsik a repülőtér négy pontján a részükre telepített tároló sínekben állnak az utasok rendelkezésére: a 2A és 2B Terminál érkező szintjének poggyászkiadó terében, valamint a Terminál parkolóban a két terminál előtti feljárók közvetlen közelében. A poggyászkocsik igénybevétele ezentúl sok más reptérhez hasonlóan bérleti rendszerben fog működni, azaz a sínek mellé kihelyezett automaták csak a bérleti díj megfizetése ellenében engedik a csomagszállító kocsik elvételét. Egy kocsi szolgálatba állítása 300 forintba vagy 1 euróba kerül, amely bevétel biztosítja a folyamatos utánpótlást és karbantartást, hogy a szolgáltatás hosszú távon is magas színvonalon működhessen. Az automaták egyelőre érmével és papírpénzzel működnek, de hamarosan bankkártyát is elfogadnak majd.A kocsikat, amelyeket használat után az utasok nem tolnak vissza a sínbe, továbbra is állandóan gyűjti majd az ezért felelős szolgálat, hogy folyamatos szolgáltatást nyújthassunk mind a négy elosztó ponton.

Poggyászkocsi elosztó pontok a terminálok érkezési szintjén a poggyászkiadó szalagoknál:


Elosztó pontok a Terminál parkolóban a feljáróknál: