TA.SH.BA RECEPTEK

FŰSZERES SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT FÜSTÖLT LAZAC, BALZSAMOS GRÁNÁTALMA REDUKCIÓ (10 ADAG)


Hozzávalók (töltött lazac):

900 gramm norvég füstölt lazac
500 gramm mascarpone
100 gramm olivabogyó
100 gramm kapribogyó
200 gramm citrom
30 gramm lazac kaviár
30 gramm kapor
30 gramm snidling
10 gramm só

Hozzávalók (balzsamos gránátalma redukció):
2 db. gránátalma
20 ml. balzsamecet
50 gramm cukor

Elkészítés módja:
1. A töltött füstölt lazac elkészítéséhez géppel mixelje össze a hozzávalókat a füstölt lazac kivételével, lágy krémes állagúra. Töltse a krémet a füstölt lazac rétegek közé, majd folpack segítségével formázzon gömböket. Legalább 6 órára tegye hűtőbe.
2. A balzsamos gránátalma redukció elkészítéséhez facsarja ki a gránátalmákat és szűrje le a levüket. Mixelje össze a hozzávalókat, majd alacsony hőfokon főzze, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
3. Tálaláshoz szilikon kefével helyezzen szószt a tányérra, erre tegye a füstölt lazacgolyókat, majd díszítse citromhéjjal és kapribogyóval.

Dokumentumok

Heinemann Duty Free pre-order